BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Brieven prins Charles woensdag vrijgegeven'

De brieven die prins Charles in 2004 en 2005 heeft gestuurd aan verschillende ministers worden woensdag vrijgeven. Zo meldt The Guardian op de website.

De krant schrijft dat het in totaal om 27 brieven gaat. Deze zullen woensdag met verschillende nieuwsredacties worden gedeeld. De zogenoemde Black Spider Memos waren jaren het onderwerp van een juridische strijd tussen de krant The Guardian en de Britse regering. De krant heeft ongeveer tien jaar actie gevoerd om de brieven openbaar te krijgen en eind maart kreeg de krant gelijk van het hoogste rechtscollege van Engeland.

De Britse troonopvolger schreef tal van handgeschreven brieven aan ministers om aandacht te vragen voor zaken die hem na aan het hart lagen. ‘Persoonlijke correspondentie’ aldus de regering, die openbaarmaking niet in het belang van de prins van Wales acht. The Guardian vindt echter dat het publiek er recht op heeft de standpunten van Charles te kennen en te weten in welke mate hij regeringsbeleid probeert te beïnvloeden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: