BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Brits prinsesje heet Charlotte Elizabeth Diana

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben maandagmiddag de naam van hun dochtertje bekendgemaakt. Het prinsesje heet Charlotte Elizabeth Diana.

Charlotte is een vernoeming naar de koningin naast George III, de achttiende-eeuwse koning die vooral bekend is geworden door zijn stemmingsstoornissen en onsterfelijk is gemaakt in de film The Madness of King George. Verder heeft de zus van Kate, Pippa Middleton, Charlotte als tweede naam.

Elizabeth is niet alleen een vernoeming naar de huidige koningin (89), maar ook naar haar moeder, de Queen Mum die in 2002 op 102-jarige leeftijd overleed.

Diana is uiteraard een eerbetoon aan Williams moeder, de in 1997 verongelukte prinses Diana. William was pas vijftien toen zijn moeder overleed.

Het zusje van de bijna tweejarige prins George is de vierde in de lijn van troonopvolging. Het meisje krijgt de titel Her Royal Highness Princess Charlotte of Cambridge.

Ter gelegenheid van haar geboorte zijn maandagmiddag in Londen saluutschoten afgevuurd. Dit gebeurde onder meer bij de Tower van Londen en in Hyde Park, onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek.

De King's Troop Royal Horse Artillery vuurde 41 schoten af in het park. De aanwezige militaire band speelde voorafgaand aan de schoten de hit Isn't she lovely van Stevie Wonder. Bij de Tower ging het om 62 saluutschoten. Daarnaast werden de klokken van Westminster Abbey om twee uur geluid vanwege de feestelijke gebeurtenis van afgelopen zaterdag.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!