BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Britse koningin Elizabeth ontmoet achterkleindochter

De Britse koningin Elizabeth arriveerde dinsdagmiddag bij Kensington Palace in Londen. Ze bewonderde daar voor het eerst haar achterkleindochter Charlotte Elizabeth Diana, meldden diverse Britse media. Het meisje werd zaterdag geboren in een ziekenhuis in de hoofdstad.

Prins William en zijn vrouw Catherine vernoemden hun tweede kind mede naar de huidige koningin en naar haar moeder, die in 2002 overleed. Baby Charlotte is het vijfde achterkleinkind van haar overgrootmoeder.

Prins William en Kate hebben hun dochter prinses Charlotte aangegeven bij de burgerlijke stand. Ze ondertekenden het geboorteregister in hun residentie Kensington Palace. Op het Twitteraccount van het paleis staat een foto van het registratieformulier.