BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Hertogin Catherine schenkt leven aan een dochter

Catherine, de vrouw van de Britse prins William, is bevallen van een meisje. Dat laat het Britse hof weten. Ze kwam om 8.34 uur lokale tijd ter wereld in het St. Mary’s Hospital in Londen en is het vijfde achterkleinkind van de Britse koningin Elizabeth. De baby weegt 3,7 kilo.

Prins William was bij de geboorte aanwezig. Koningin Elizabeth, prins Philip, prins Charles en Camilla en prins Harry zijn samen met de rest van de familie geïnformeerd over de geboorte.

Catherine werd vroeg in de ochtend naar het ziekenhuis gebracht, alwaar de straat was afgezet. Op 22 juli 2013 werd de toekomstige koning van Groot-Brittannië prins George geboren, Elizabeths eerste achterkleinzoon. Het dochtertje van de hertog en hertogin van Cambridge is vierde in de lijn van troonopvolging.

Prins Harry is hiermee opgeschoven naar de vijfde plek.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: