BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning beëdigt raadsheren Hoge Raad

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend op Paleis Noordeinde mevrouw A. Van Strien, mevrouw M. Van Hilten en mevrouw E. Faase beëdigd tot raadsheren van de Hoge Raad der Nederlanden. Dat deed de koning op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Mevrouw Van Strien en mevrouw Faase zijn benoemd tot raadsheer in de Strafkamer van de Hoge Raad en mevrouw Van Hilten is benoemd tot raadsheer in de Belastingkamer van de Hoge Raad. De Hoge Raad is de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Eerder op de ochtend had de koning al bezoek gekregen van apostolisch diplomaat Aldo Cavalli en van de ambassadeur van Zuid-Soedan, Emmanuel Lomoro LoWilla. Zij waren op het paleis om hun geloofsbrieven te overhandigen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook