BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning opent nieuwbouw school Baarn

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag de nieuwbouw van De Nieuwe Baarnsche School (NBS) in Baarn geopend. De koning heeft een persoonlijke band met de school. Hij bracht namelijk, net als zijn twee broers Friso en Constantijn, zijn lagere schooltijd door op de NBS.

Alle kinderen van de school waren oud-Hollands gekleed en zongen welkomstliederen. De koning stak samen met drie leerlingen de spade in de grond en plantte symbolisch een eerste boom voor de school. Koning Willem-Alexander kreeg vervolgens een rondleiding door de nieuwbouw.

De NBS is een basisschool voor algemeen bijzonder onderwijs en onderscheidt zich van andere scholen voor bijzonder onderwijs omdat er geen les wordt gegeven op basis van een bepaalde godsdienstig-dogmatische grondslag.

De school onderscheidt zich ook op ander vlak. Het bestuur van de NBS wordt namelijk niet uitgeoefend door de gemeente, maar door de vereniging van ouders zelf. De school telt nu zo'n vijfhonderd leerlingen en ruim veertig personeelsleden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: