BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander bij 10e herdenking Tuin van Bezinning in Warnsveld

Koning Willem-Alexander is woensdag 10 juni aanwezig bij de 10e herdenking in de Tuin van Bezinning in Warnsveld. De tuin is in 2006 in gebruik genomen als herdenkingsplaats voor familie en vrienden van politiemensen die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen.

De koning woont onder meer de jaarlijkse kranslegging door de nabestaanden bij, evenals de toespraken van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, korpschef Bouman van de Nationale Politie en mevrouw Verhoekx, teamchef politie van de eenheid Den Haag. Ook worden de namen van de in het voorgaande jaar omgekomen politiemensen voorgelezen en in de tuin bijgezet.

De Tuin van Bezinning is een nationaal monument en ligt bij locatie Huis ’t Velde van de Politieacademie. De herdenkingsplek is door de politie zelf opgericht als een eerbetoon aan de omgekomen collega’s. De eerste herdenking vond plaats op 21 maart 2006.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: