BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander bij start Tour de France

Koning Willem-Alexander is zaterdag 4 juli 2015 aanwezig bij Le Grand Départ van de Tour de France in Utrecht.

Le Grand Départ is de feestelijke start van de Franse wielerronde. Het is de zesde start van de Tour de France in Nederland. De Tour start op 4 juli met een individuele tijdrit van 13,7 kilometer in Utrecht. De start en de finish van de tijdrit zijn gesitueerd bij de Jaarbeurs, nabij Utrecht Centraal Station. Op zondag 5 juli wordt de tweede etappe gereden van Utrecht naar Zeeland, met een finish op Neeltje Jans.
 
Utrecht staat al vanaf 26 maart 100 dagen lang in het teken van de Tour de France met allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur en wetenschap. Tijdens het jaarlijkse topsportevenement werken in Utrecht zo’n 2000 vrijwilligers mee om van de start een succes te maken.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: