BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander tijdelijk beschermheer van tentoonstellingen in Gent

Koning Willem-Alexander is van 15 oktober 2015 tot en met 28 maart 2016 tijdelijk beschermheer van de tentoonstellingen ‘Het verloren Koninkrijk, Willem I en België’ in het Stadsmuseum Gent (STAM) en ‘Design Derby BE-NL 1815-2015’ in het Design museum Gent.

Aanleiding voor beide tentoonstellingen is het ontstaan van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar geleden. In de periode 1815-1830 vormden Nederland en België één staat onder Koning Willem I.
 
De tentoonstelling ‘Het verloren Koninkrijk, Willem I en België’ in het STAM richt zich op de invloed van het bewind van Koning Willem I op de stad Gent en andere steden in België. Er zijn objecten uit deze periode te zien uit de eigen collectie van het museum evenals uit het Rijksmuseum in Amsterdam, het Nationaal Archief in Den Haag en het Koninklijk Huisarchief. De tentoonstelling is te bezoeken van 15 oktober 2015 tot 28 maart 2016.
 
‘Design Derby BE-NL 1815-2015’ wordt van 23 oktober 2015 tot en met 13 maart 2016 gehouden in het Design museum in Gent en toont ontwerpen van zowel Belgische als Nederlandse vormgevers uit de periode 1815-2015. De tentoonstelling is deze zomer ook in Nederland te zien in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waar zij op 19 juni door koningin Máxima wordt geopend.
 
Koning Philip van België heeft ook zijn 'Hoge Beschermheerschap' verleend aan beide tentoonstellingen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: