BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth bij herdenking VE Day

Koningin Elizabeth heeft zondag een herdenkingsceremonie bijgewoond ter ere van de 70e Victory in Europe Day. Ze woonde de dienst in Westminster Abbey in Londen bij samen met zo'n duizend veteranen en hun families.

De 89-jarige koningin kwam samen met echtgenoot Philip, zoon Charles, schoondochter Camilla en minister-president David Cameron. Jonge cadetten lazen gebeden voor die in 1945 ook waren opgelezen in de kerk. Acteur Simon Russell Beale las voor uit de speech van koning George VI, de vader van de koningin.

Een menigte mensen bekeek de militaire parade die langs Westminster kwam en naar Buckingham Palace ging. Het evenement was het hoogtepunt van het feestweekend.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: