BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth naar Bergen-Belsen

Koningin Elizabeth bezoekt volgende maand bij haar staatsbezoek aan Duitsland het voormalige concentratiekamp Bergen-Belsen. Dat is het enige van de nazivernietigingskampen dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Britten is bevrijd. Dat gebeurde in april 1945, dit jaar precies 70 jaar geleden.

Bij de rondgang door het voormalige kamp staan de koningin en prins Philip ook stil bij het monument voor Anne Frank, zo is maandag gemeld bij de gelijktijdige bekendmaking van het programma in Londen en Berlijn.

Koningin Elizabeth is in haar 63 jaar als monarch al verschillende keren op staatsbezoek geweest in Duitsland. Het laatste bezoek was in 2004. De verwachting is dat het bezoek van 23 tot en met 25 juni, gezien de leeftijd van Elizabeth (89), haar laatste staatsbezoek aan de Duitsers zal zijn.

De vorstin gaat tijdens haar driedaagse reis behalve naar Bergen-Belsen ook naar de hoofdstad Berlijn en handelsstad Frankfurt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: