BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Letizia alleen op reis in Centraal-Amerika

Koningin Letizia van Spanje is aan haar vierdaagse reis door Honduras en El Salvador begonnen. Op de eerste dag werd Letizia op de Hondurese militaire luchthaven Comayagua begroet door presidentsvrouw Ana García de Hernández en inspecteerde ze de erewacht.

In de komende dagen bezoekt de Spaanse koningin onder meer projecten op het gebied van gezondheidszorg, het onderwijs en mensenrechten waarbij Spanje wil samenwerken met de Centraal-Amerikaanse landen.

Daarnaast heeft koningin Letizia ontmoetingen met de staatshoofden van beide landen, president Juan Orlando Hernández van Honduras en president Salvador Sánchez Cerén van El Salvador. De echtgenote van koning Felipe bezoekt de landen niet namens de Spaanse koninklijke familie, maar als vertegenwoordiger van de Spaanse ontwikkelingsorganisatie Cooperación Española.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook