BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Mathilde leent naam voor Moeder- en kindcentrum

Koningin Mathilde leent haar naam voor het Universitair Moeder- en kindcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Dit heeft het Belgische hof maandag bekendgemaakt.

Koningin Mathilde woont donderdag 21 mei de officiële opening bij van het nieuwe centrum dat specialisten op het gebied van gynaecologie, kindergeneeskunde en neonatologie samenbrengt in één ziekenhuisvleugel. In het hooggespecialiseerde centrum staan ouder en kind centraal.

"De koningin hecht groot belang aan het welzijn van kinderen. Een goede start in het leven is hiervoor cruciaal", laat het Koninklijk Paleis weten.

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen begon in het najaar van 2011 met de bouw van de nieuwe ziekenhuisvleugel op de campus. Afgelopen maand werd er het eerste kindje geboren, Yasser. Deze week betrekt de verpleegeenheid kindergeneeskunde de nieuwbouw.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: