BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima aanwezig bij eindconcert Kinderen Maken Muziek

Koningin Máxima is woensdagmiddag 10 juni aanwezig bij het eindconcert van de tweede editie van Kinderen Maken Muziek in de Jaarbeurs in Utrecht. Aan het concert doen ruim 2.000 kinderen mee. Samen voeren zij met muziek en zang een speciaal geschreven sprookje op.

In 2011 startten het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, op initiatief van Koningin Máxima, het programma Kinderen Maken Muziek. Doel van het programma is dat zoveel mogelijk kinderen in Nederland in aanraking kunnen komen met een muziekinstrument en samen muziek kunnen maken. Het plezier dat ze hieraan beleven staat centraal. Binnen de deelnemende initiatieven wordt muziek ingezet als middel voor meer sociale cohesie en betrokkenheid en speelt vrijwillige inzet een belangrijke rol. Sinds de start van Kinderen Maken Muziek ontvingen 60 initiatieven financiering voor het opzetten van sociale muziekprojecten en werden 15.000 kinderen bereikt.

Het Leerorkest uit Amsterdam, waar basisschoolleerlingen in een orkest een muziekinstrument leren spelen, is partner voor de muzikale voorbereiding van het eindconcert.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: