BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar reist naar Canada

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden dinsdag aan het einde van de middag verwacht in St. John's, de hoofdstad van de Canadese provincie Newfoundland & Labrador.

Het koningspaar wordt bij aankomst verwelkomd door luitenant-gouverneur Frank Fagan en premier Paul Davis. Met beiden is daarna op het vliegveld een kort onderhoud. In St. John's wordt ook overnacht.

De koning en koningin zijn op weg naar Ottawa waar woensdag een driedaags staatsbezoek aan Canada begint. Het koninklijk gezelschap gebruikt voor de overtocht het regeringstoestel. Die Fokker 70 heeft echter maar een beperkte actieradius. De afstand vanuit Nederland naar Ottawa kan niet in één keer worden overbrugd en ook op weg naar St. John's moet nog een korte tankstop worden gemaakt.

In Ottawa is de officiële ontvangst van het koningspaar in Rideau Hall, de residentie van de Canadese gouverneur-generaal David Johnston. Het koningspaar bezoekt tijden het staatsbezoek verder Waterloo, Beamsville en Toronto.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: