BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Leven koning Boudewijn wordt verfilmd

Het leven van de Belgische koning Boudewijn (1930-1993) wordt verfilmd. Twee Franse filmproducenten beginnen volgens het VTM-programma Royalty met de casting voor de bijrollen. Daarna beginnen de opnames.

De Franse acteur Pierre Niney (26) zou volgens de filmmakers geknipt zijn de hoofdrol op zich te nemen. Hij won in februari een César, de nationale filmprijs van Frankrijk, voor zijn hoofdrol in de film Yves Saint Laurent.

Koning Boudewijn, een oom van de huidige koning Filip, overleed op 31 juli 1993 op 62-jarige leeftijd aan een hartstilstand tijdens zijn vakantie in Motril in Spanje. Zijn echtgenote koningin Fabiola stierf in december vorig jaar op 86-jarige leeftijd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: