BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Oranje Fonds haalt bijna half miljoen euro op

De allereerste landelijke collecte van het Oranje Fonds heeft 446.836 euro opgebracht. De organisaties die van 27 april tot en met 2 mei collecteerden, ontvangen de helft van het opgehaalde bedrag. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de provincie.

"Samen met vrijwilligers van alle deelnemende organisaties hebben we een prachtig bedrag opgehaald voor sociale organisaties in het land", liet directeur Ronald van der Giessen donderdag weten. "We hopen dat volgend jaar nog meer organisaties meedoen. Zo kunnen we hen heel direct ondersteunen." De hoogste opbrengsten komen uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland. Met het geld doen organisaties iets extra’s voor hun mensen, schaffen ze goederen aan of knappen zij de accommodatie op.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds krijgt steun van onder meer de Nationale Postcode Loterij, De Lotto, 'vrienden' en bedrijven.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: