BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Ali blijft in race voorzitterschap FIFA

De Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein blijft in de race voor het voorzitterschap van de FIFA. De 39-jarige voetbalbestuurder heeft in een verklaring afstand genomen van geruchten dat hij zich zou terugtrekken voor de verkiezing op 29 mei. Ali bin Al-Hussein wil net als Michael van Praag en Luis Figo graag Sepp Blatter opvolgen als voorzitter van de wereldvoetbalbond.

De Jordaanse prins had de geruchten over zijn mogelijke terugtrekking zelf op gang gebracht met een interview bij de BBC. Daarin sloot Ali bin Al-Hussein niet uit dat er één uitdager van de huidige FIFA-baas Blatter overblijft. "Het is belangrijk dat we de persoon ondersteunen die de beste kans heeft om de FIFA te veranderen. Op een gegeven moment zal daarover een discussie ontstaan."

Van Praag liet eerder al doorschemeren dat hij 'gewoon' doorgaat tot en met 29 mei, al lijkt de strijd tegen Blatter kansloos voor hem en de andere twee uitdagers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: