BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry bezoekt ziekenhuis

Prins Harry was donderdag in Sydney in het Macquarie University Ziekenhuis. Hij bracht er een bezoek aan de Britse soldaat luitenant Alistair Spearing die in het ziekenhuis leert lopen met beenprotheses.

De 31-jarige Britse militair Spearing verloor in 2011 beide onderbenen door een bermbom in Afghanistan. Hij reisde naar Australië voor een innoverende operatie en behandeling door orthopedisch chirurg Munjed Al Muderis.

Spearing werd op 15 april geopereerd, waarbij een implantaat in de stomp van zijn geamputeerde been is geplaatst. Daaraan kan hij zijn prothese verbinden. Sinds 28 april leert hij opnieuw lopen en krijgt hij dagelijks fysiotherapie. Inmiddels kan hij al korte stukjes lopen, meldt het ziekenhuis.

Prins Harry woonde een van de revalidatiesessies bij van de soldaat en sprak de gerenommeerd orthopedist over de innovaties op zijn vakgebied.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook