BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry debuteert in waka

Prins Harry maakte donderdag zijn debuut in een waka. De prins roeide in een traditionele twaalfpersoons kano over de rivier Whanganui op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

Voorafgaand aan de afvaart werd Harry begroet door de maori's met een traditionele dans bij een gemeenschapscentrum, een centrale ontmoetingsplaats van de maori's. De Whanganui is een belangrijke rivier voor de maori. De rivier heeft een historische en spirituele betekenis voor de bevolking. Aan de monding van de rivier hield Harry een korte toespraak en sprak hij een paar woorden in het Maori.

Prins Harry kreeg een handgesneden peddel aangereikt om mee te kunnen roeien. Na de lunch bezocht Harry een herinneringscentrum dat in 1960 werd gebouwd voor de 375 mannen uit Whanganui die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. In het centrum sprak Harry tijdens een receptie met oorlogsveteranen. Na de receptie werd Harry opnieuw opgewacht door publiek.

Harry's volgende stop op zijn reis door Nieuw-Zeeland is Auckland in het noorden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook