BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Anne bij herdenking treinramp

Prinses Anne heeft vrijdagochtend een herdenking bijgewoond in het Schotse Gretna. Daar herdacht ze volgens Daily Mail de grootste treinramp die ooit in Groot-Brittannië heeft plaatsgevonden, dat was op 22 mei 1915.

Vlakbij Gretna botsten in dat jaar een passagierstrein en een trein met militairen op elkaar, snel daarna reed hier een volgende trein op in die niet meer op tijd kon stoppen. Bij de ramp kwamen tweehonderd militairen en twaalf burgers om. 246 mensen liepen verwondingen op. De soldaten waren onderweg naar het front in de Eerste Wereldoorlog.

De dochter van koningin Elizabeth legde een krans bij een herdenkingsmonument. Bij de herdenking waren onder anderen nabestaanden aanwezig. Zaterdag woont de Princess Royal, zoals Anne's officiële titel luidt, nog een herdenking voor de treinramp bij in Edinburgh.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: