BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix opent Symposion Gorinchem 2015

Prinses Beatrix opent op zaterdag 6 juni de kunstmanifestatie Symposion Gorinchem 2015. Na de officiële opening zal Prinses Beatrix enkele exposities bezichtigen.

Het hoofdthema van de editie Symposion 2015 is ‘De Twaalf Provinciën’. In elke provincie is een tiental kunstenaars voorgedragen die een bijdrage konden leveren aan de kunstmanifestatie.
 
Vanaf de opening op 6 juni tot en met de sluiting eind augustus zijn meer dan 400 abstract-geometrische en constructivistische kunstwerken van ruim 170 Nederlandse kunstenaars te bekijken in Gorinchem en buurgemeenten Leerdam en Woudrichem. Ook kunstwerken van deelnemers aan de Symposia van 1974 en 2005, destijds eveneens geopend door Prinses Beatrix, maken onderdeel uit van het totaal. De werken worden geëxposeerd op 10 binnen locaties en een aantal buitenlocaties.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook