BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mabel wil aandacht kindbruiden in actie omzetten

Prinses Mabel is erg enthousiast over de enorme aandacht die het probleem van kindbruiden wereldwijd krijgt. "Het is ongekend, maar nu is het tijd om alle goede voornemens om te zetten in actie", aldus de prinses donderdag in Casablanca.

In Marokko werd de afgelopen dagen het eerste wereldwijde ledencongres gehouden van het door prinses Mabel geleide 'Girls Not Brides', dat zich richt op het beëindigen van kindhuwelijken in de wereld. In Girls Not Brides werken meer dan 450 organisaties uit 70 verschillende landen samen.

In de slotverklaring wordt opgeroepen meer vaart te zetten achter het aanpakken van kindhuwelijken. Diverse landen hebben toegezegd de wetgeving aan te passen, door bijvoorbeeld het verhogen van de leeftijd waarop meisjes mogen trouwen. Maar prinses Mabel wil meer. "We roepen alle leden van de VN op het beëindigen van kindhuwelijken tot één van de duurzame ontwikkelingsdoelen te maken."

Daarmee is het probleem echter nog niet opgelost. Kindbruiden zijn vaak een gevolg van armoede. "We hebben ook steun nodig voor programma's die meisjes en hun families alternatieven bieden voor kindhuwelijken en we hebben wetten en maatregelen nodig die helpen om een betere en meer gelijkwaardige toekomst voor meisjes te scheppen", aldus prinses Mabel.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: