BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet en Pieter leggen krans in Holten

Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven hebben maandagochtend in Holten de dodenherdenking bijgewoond op de Canadese begraafplaats. Dat deden Margriet en Pieter samen met onder anderen een aantal Canadese veteranen en de Canadese premier Stephen Harper.

Op de begraafplaats hebben naast 1355 Canadezen ook 36 Britten, twee Australiërs en een Belg hun laatste rustplaats. Tijdens de herdenking legden de prinses en haar man een krans en hield premier Harper een toespraak.

Maandagavond zijn de prinses, Pieter van Vollenhoven en prins Pieter-Christiaan aanwezig op het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen. Daar wonen zij de herdenkingsplechtigheid bij voor beroepsmilitairen en dienstplichtigen die sinds 1940 waar ook ter wereld voor het koninkrijk zijn gevallen.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagavond aanwezig bij de nationale herdenking in Amsterdam. Aansluitend legt het koningspaar een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook