BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Silvia en Victoria naar congres over dementie

De Zweedse koningin Silvia en haar dochter kroonprinses Victoria zijn maandag aanwezig bij een internationaal congres waarbij wordt gepraat over dementie: Dementia Forum X.

Tijdens de bijeenkomst praten mensen uit het zakenleven, onderzoekers en politici met elkaar over de ziekte. Het congres is een samenwerking tussen het Karolinska instituut, het Zweedse centrum voor dementie en de onderzoeksraad Forte en wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd.

Dementia Forum X werd in de ochtend geopend door minister Åsa Regnér, in de middag zal de koningin spreken. Op de website van het forum valt te lezen dat de koningin het zal hebben over de ontwikkelingen op het gebied van behandeling van de ziekte in de laatste dertig jaar.

De dag wordt afgesloten in het theater bij paleis Drottningholm. Daar zijn de gasten uitgenodigd voor een benefietavond.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: