BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse koning Carl Gustaf viert 69e verjaardag

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft donderdag zijn verjaardag gevierd. De koning is 69 jaar oud geworden en vierde zijn verjaardag op het koninklijk paleis in Stockholm.

Tegen het einde van de ochtend begonnen de feestelijkheden op de binnenplaats van het paleis. Daar speelde een orkest muziek en werden er ter ere van de verjaardag 21 saluutschoten afgevuurd vanaf Skeppsholmen. Na nog meer muziek werd het volkslied gespeeld en daarna kregen kinderen de kans om bloemen en cadeautjes aan te bieden aan de koning. Daar werd volop gebruik van gemaakt.

Koningin Silvia, kroonprinses Victoria, haar man Daniel en hun dochter Estelle waren er donderdag ook bij. Zij zwaaiden het volk vanaf een balkon toe, volgens het hof waren er duizenden mensen naar het paleis gekomen. Prins Carl Philip was samen met zijn vader op de binnenplaats van het paleis. Later verscheen de hele familie, met ook de zwangere prinses Madeleine en haar dochter Leonore en Sofia Hellqvist, de verloofde van Carl Philip, op de binnenplaats. Alleen Chris O'Neill, de man van Madeleine, ontbrak.

Mensen die het leuk vonden om de koning te feliciteren, konden dit doen in een speciaal boek dat klaar lag in het koninklijk paleis. De feestelijkheden waren donderdag live te volgen via internet.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: