BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Britse koningin diep geschokt door aanslag Tunesië

Koningin Elizabeth is diep geschokt door de bloedige aanslag op een strand in de Tunesische plaats Sousse vrijdag. In een statement dat op de website van het Britse koningshuis is geplaatst, condoleert ze de families van de slachtoffers.

Bij de aanslag op het strand van hotel Impérial Marhaba kwamen 38 mensen om het leven, onder wie vijftien Britten en drie Ieren.

"Prins Philip en ik zijn geschokt door de aanslag op Britse toeristen in Tunesië. Onze oprechte deelneming aan de families van de slachtoffers en onze diepste sympathie voor de slachtoffers die nog altijd vechten voor hun leven in het ziekenhuis", schrijft de vorstin. "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de slachtoffers in alle landen die getroffen zijn door deze vreselijke gebeurtenis."

Koningin Elizabeth was op het moment van de aanslag met haar man Philip op staatsbezoek in Duitsland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: