BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Britse koningin viert 100e verjaardag Women's Institute

Koningin Elizabeth heeft donderdag de 100e verjaardag van het Women's Institute gevierd. De Britse vorstin was samen met haar dochter prinses Anne en schoondochter Sophie, de gravin van Wessex, naar de bijeenkomst in de Royal Albert Hall in Londen gekomen.

Koningin Elizabeth sprak het openingswoord. "In de afgelopen honderd jaar is de organisatie met zijn leden meegegroeid. Het Women's Insitute laat ook nu nog zien dat het de levens van veel vrouwen kan veranderen", aldus de 89-jarige vorstin. "Ik feliciteer jullie met deze bijzondere verjaardag en hiermee verklaar ik de jaarlijkse bijeenkomst voor geopend."

De Women's Insitute werd in 1915 opgericht om vrouwen meer te betrekken bij de voedselproductie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Sindsdien zetten de vrouwen zich in voor veel verschillende zaken. Het Women's Institute is momenteel de grootste vrijwilligersorganisatie voor vrouwen in Engeland, de organisatie telt zo'n 212.000 leden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: