BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Britse prins Andrew bij militaire parade

Terwijl Nederland Veteranendag viert met koning Willem-Alexander in Den Haag, wordt ook in Groot-Brittannië een soortgelijk militair eerbetoon gehouden. In Guildford trok een militaire parade voorbij aan prins Andrew en de Britse premier David Cameron.

De hertog van York was als vertegenwoordiger van de Britse koninklijke familie in Guildford om een defilé af te nemen van militairen die deelnamen aan de Guildford Armed Forces Day.

De Britse Veteranendag onderging in 2009 een naamsverandering om ook militairen van nu te eren. Anders dan in Nederland zijn er in Groot-Brittannië op en rond deze dag ook tientallen lokale evenementen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook