BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Carl Philip en Sofia nemen bruiloftsgasten mee uit varen

Prins Carl Philip en zijn aanstaande echtgenote Sofia zijn de feestelijkheden voor hun huwelijk vrijdagavond begonnen met een vaartocht in Stockholm. Vrienden en familie van het bruidspaar dat elkaar zaterdagmiddag in de paleiskerk het jawoord geeft, scheepten zich in voor de ogen van tientallen belangstellenden.

Het trefpunt aan de Strandvägen bevond zich niet ver van de nachtclub Sturekompaniet in de Stockholmse wijk Östermalm waar Carl Philip en Sofia elkaar enkele jaren geleden voor het eerst troffen. Het duurde daarna nog een tijd alvorens ze elkaar opnieuw ontmoetten, bij een tennistoernooi. Lang wisten ze hun relatie geheim te houden, maar vijf jaar geleden kregen de media er lucht van.

Diezelfde media waren op de kade massaal aanwezig om de bruiloftsgasten te fotograferen. Het aanstaande bruidspaar kwam als eerste, Carl Philips oudste zus kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel arriveerden als laatste. De hoogzwangere prinses Madeleine liet verstek gaan.

Van de aangekondigde buitenlandse gasten waren alleen de Noorse kroonprinses Mette-Marit, prinses Märtha Louise en Ari Behn bij de vaartocht en het aansluitende feest. De overige koninklijke genodigden, onder wie de koninginnen Máxima en Mathilde, komen zaterdag pas naar Stockholm.

De Zweedse omroep SVT zendt vrijdagavond een eerder opgenomen interview met het bruidspaar uit waardoor de Zweden meer te weten zouden moeten komen over de aanstaande nieuwe prinses. Tot nu toe is er voornamelijk aandacht voor haar kleurrijke verleden als schaars geklede deelneemster aan de Zweedse versie van Paradise Hotel en als fotomodel.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: