BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense prins Frederik gaat 300 kilometer fietsen

De Deense kroonprins Frederik heeft misschien een extra kussen nodig wanneer hij zaterdagmiddag in de paleiskerk in Stockholm zijn plaats inneemt voor het huwelijk van prins Carl Philip en Sofia Hellqvist.

Prins Frederik heeft zich namelijk ingeschreven voor de Vätternrundan, een fietstocht van 300 kilometer rond het Vätternmeer in Zweden die vrijdag en zaterdag wordt gehouden. De 25.000 deelnemers racen alleen tegen zichzelf: een winnaar van de uithoudingsproef is er niet. Het 'rondje Vättern' met start en finish in Motala wordt dit jaar voor de 50e keer gehouden.

De prins houdt van uitdagingen die zijn uithoudingsvermogen op de proef stellen. Zo heeft hij in Zweden ook al meegedaan aan de Vasa-loop, een langlaufwedstrijd over 90 kilometer.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook