BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Geldtekort voor manegebak paard van koning Willem-Alexander

Er is geen geld voor de aanleg van een paardenbak voor het paard Bontfire dat koning Willem-Alexander ruim twee jaar geleden kreeg tijdens zijn kennismakingsbezoek aan de provincie Utrecht.

In IJsselstein kreeg Willem-Alexander op 30 mei 2013 volgens eeuwenoude traditie een paard aangeboden. De Oranjes zijn sinds jaar en dag ook baron van de Utrechtse plaats en als in het verleden de stadhouder op bezoek kwam, bood de staf hem een paard aan. Bontfire ging niet mee naar Wassenaar, maar werd door baron Willem-Alexander meteen overgedragen aan woonzorgcentrum Ewoud.

Het AD meldt donderdag dat de veertienjarige merrie momenteel niet meer in de dierenweide bij het woonzorgcentrum loopt. De ondergrond van de weide blijkt niet geschikt voor de merrie. De grond wordt drassig na een regenbui. In overleg met een dierenarts is besloten het paard onder te brengen bij een nabijgelegen hengstenhouder.

Zorginstelling Vecht & IJssel wil voor Bontfire een paardenbak aanleggen. Daarvoor is 15.000 euro nodig. Eerder deze week werd een subsidieaanvraag bij een IJsselsteins fonds afgewezen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: