BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning brengt werkbezoek aan Rotterdam-Zuid

Koning Willem-Alexander heeft donderdag op uitnodiging van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een werkbezoek gebracht aan de wijk Hillesluis. De koning liet zich daar vooral informeren over hoe bewoners in Hillesluis met elkaar omgaan en de wijk leefbaar houden.

Koning Willem-Alexander bracht onder meer een bezoek aan de taekwondoschool Abdel Kwan. Naast een plek waar sport wordt beoefend, is de vereniging ook een sociale ontmoetingsplek waar veel mensen uit Hillesluis en omringende wijken gebruik van maken. Zo wordt er huiswerkbegeleiding gegeven en speelt het aanleren van discipline en 'het leren om ergens bij te horen' een belangrijke rol bij de trainingen.

De Koning sprak naast een aantal vertegenwoordigers van Abdel Kwan ook met de buurtvaders van de Walravenbuurt. Zij maken een aantal avonden per week een ronde door de buurt en letten daarbij op alles in relatie tot het schoon, heel en veilig houden van de buurt. Ook ontmoette koning Willem-Alexander de groep 'rond het Varkenoordse Park' die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de ontwikkeling van een groenstrook tot park en sportspeeltuin.

Vervolgens sprak de Koning met enkele winkeliers op de nabij gelegen Winkelboulevard-zuid. Ter sprake kwam onder andere wat ondernemers kunnen betekenen voor de samenhang in de buurt. Voor het winkelend publiek kwam het bezoek onverwachts. De multiculturele culturele Rotterdammers reageerden enthousiast toen ze de koning plotsklaps voorbij zagen komen. "Geweldig dat hij onze wijk bezoekt en zo onverwachts", zei een van de wijkbewoners.

Tot slot maakten de deelnemers van de groepen uit de buurt in aanwezigheid van de Koning ook nader kennis met elkaar tijdens een informele afsluiting van het werkbezoek bij Abdel Kwan.

Bron: RVD/ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook