BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe ontneemt zus Cristina titel

Prinses Cristina van Spanje is haar titel hertogin van Palma de Mallorca kwijt. Haar broer, de Spaanse koning Felipe, heeft haar de titel ontnomen. Het besluit is vrijdag gepubliceerd in de Staatscourant van Spanje.

Prinses Cristina, die zaterdag haar vijftigste verjaardag viert, moet binnenkort voor de rechter verschijnen op verdenking van belastingontduiking. De 47-jarige koning, die vorig jaar zijn vader opvolgde, probeert het imago van het koningshuis te verbeteren na een reeks schandalen.

De jongste dochter van koning Juan Carlos en koningin Sofia kreeg de titel van haar vader in 1997 toen ze trouwde met voormalig olympisch handbalkampioen Iñaki Urdangarin. Hij is aangeklaagd wegens fraude en verduistering van publieke gelden. Naar verwachting moeten de twee met vijftien medeverdachten in de tweede helft van dit jaar voorkomen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: