BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning ontvangt president Tanzania op Paleis Noordeinde

Koning Willem-Alexander heeft president Kikwete van Tanzania aan het begin van de middag in audiëntie ontvangen op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken bood de Tanzaniaanse president daarvoor een lunch aan op het Catshuis. Minister-president Mark Rutte ontvangt zijn buitenlandse gast in het Torentje.

Kikwete blijft tot en met dinsdag in Nederland. Vorige week had hij al een ontmoeting met de Zweedse koning Carl Gustaf op het Koninklijk Paleis in Stockholm. De 64-jarige president van Tanzania was vorige week ook in Finland, waar hij sprak over regionale ontwikkelingen in Afrika, het versterken van bilaterale banden en over economische samenwerking.

Koningin Máxima ontmoette Kikwete in december 2013 tijdens haar bezoek aan Tanzania als speciaal vertegenwoordiger van de Verenigde Naties.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: