BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning spreekt slachtoffers beving Groningen

Koning Willem-Alexander heeft zaterdag met inwoners van Noordoost-Groningen gesproken over de aardbevingen als gevolg van de aardgaswinning en over de toekomst van het gebied.

Koning Willem-Alexander kreeg ook een rondleiding door de Mariakerk in Uithuizermeeden, die is gerestaureerd na eerder opgelopen storm- en aardbevingsschade.

De koning sprak met acht inwoners en vertegenwoordigers van organisaties als de Groninger Bodem Beweging en de stichting Oude Groninger Kerken over onder meer de stand van zaken in het gebied, de impact van de dreiging van aardschokken op het dagelijks leven en het versterken van woningen.

Het staatshoofd heeft in 2013 en 2014 ook al gesproken met Groningse gedupeerden van aardschokken, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: