BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander bij jubileum Regiment van Heutsz

Koning Willem-Alexander heeft woensdag de jubileumbijeenkomst van het Regiment van Heutsz bijgewoond.

De bijeenkomst vond plaats bij het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem. Koning Willem-Alexander was aanwezig bij de ceremoniële plechtigheid van het 'doden-appèl' en sprak onder anderen met Korea-veteranen.

Het Regiment van Heutsz werd in 1950 opgericht na de opheffing van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). In datzelfde jaar werd ook het Nederlands Detachement Verenigde Naties (NDVN) gevormd om onder de vlag van de Verenigde Naties de Amerikaanse troepen te ondersteunen in Korea. Deze eenheid werd ondergebracht bij het Regiment van Heutsz.
 
Na het Korea-conflict zijn in de loop van de jaren verschillende operationele eenheden  aan het regiment toegewezen. Het 12e Infanteriebataljon Air Assault maakt nu deel uit van het Regiment van Heutsz.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook