BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander en Máxima naar China

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen in oktober een staatsbezoek aan China. Dat heeft minister Bert Koenders vrijdag bekendgemaakt tijdens een kort bezoek aan dat land. Het koninklijk paar zal worden begeleid door een brede economische missie.

In maart vorig jaar bracht de Chinese president Xi Jinping een staatsbezoek aan ons land. Dat viel toen samen met de internationale nucleaire top in Den Haag waar hij aanwezig was. Xi Jinping nodigde koning Willem-Alexander en koningin Máxima toen uit voor een officieel bezoek aan China.

Het koningspaar laat in een reactie weten verheugd te zijn over de uitnodiging. Minister Koenders zal het paar tijdens het bezoek aan China vergezellen.

De Belgische koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde reizen zaterdagochtend af naar China voor een staatsbezoek. Dat doen ze samen met een delegatie politici, mensen uit het bedrijfsleven en academici. Tijdens hun bezoek staan er verschillende bijeenkomsten en lunches op het programma met potentiële investeerders.

Daarnaast zal de Belgische vorst een bezoek brengen aan de universiteit van Peking en aan het hoofdkantoor van telecomgigant Huawei. In totaal zullen koning Filip en koningin Mathilde vijf steden aandoen tijdens hun verblijf van 20 tot en met 28 juni.

Bron: ANP