BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander en prinses Beatrix bij uitreiking Zilveren Anjers

Prinses Beatrix heeft dinsdag de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Koning Willem-Alexander was ook bij de uitreiking aanwezig. Hij heeft ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het fonds het lustrumboek 'Een mecenas van belang' in ontvangst genomen.

Hib Anninga ontving de Zilveren Anjer voor zijn rol als moderne mecenas. Hij bouwde een boerenbedrijf en de omliggende weides om tot een beeldentuin die vrij toegankelijk is voor publiek. Daarnaast worden door (beginnende) beeldhouwers exposities gehouden.
 
Herman Lubberding (op de foto) heeft de Zilveren Anjer ontvangen voor zijn belangeloze inzet ten behoeve van de archeologie in Deventer en wijde omstreken.
 
Millicent Smeets-Muskus mocht de Zilveren Anjer in ontvangst nemen voor haar werkzaamheden voor het behoud van de muziek en het historisch cultureel erfgoed van Curaçao.
 
De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft prinses Beatrix deze taak overgenomen.
 
In het boek 'Een mecenas van belang' wordt een historisch overzicht gegeven van het werk van het Prins Bernhard Cultuurfonds als breed georiënteerde cultuurfinancier en de betekenis onderzocht van het fonds voor de filantropische en culturele sector.

Bron: ANP/RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: