BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander geeft startsein voor Burendag

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag in Harderwijk het startschot gegeven voor de tiende editie van Burendag. Die wordt dit jaar gehouden op 26 september.

"Burendag is zo bijzonder dat het gewoon normaal moet zijn", aldus de koning. Eind september, wanneer mensen terug zijn van zomervakantie, is het een goed moment om kennis te maken en 'herkennis' te maken met de buren, zo zei hij.

Koning Willem-Alexander kreeg in Wijkontmoetingscentrum Drielanden tekst en uitleg over de afgelopen negen edities van Burendag, oorspronkelijk een initiatief van Douwe Egberts en later omarmd door het Oranje Fonds. Inmiddels telt het buurtevenement zo'n een miljoen deelnemers.

Voorafgaand aan de komst van de koning ontsnapte een aantal wijkbewoners aan een mogelijk ernstig ongeluk toen de wind de boven een muziekpodium aangebrachte op lichtinstallatie omverblies. De gitarist van de muziekband liep een schram op, maar de palen van de installatie scheerden rakelings langs een paar toeschouwers. Koning Willem-Alexander kwam hen even later een hart onder de riem steken. Gelukkig was het goed afgelopen, vertelden ze hem.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook