BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth hartelijk ontvangen in Berlijn

De Britse koningin Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip zijn dinsdag gearriveerd in Berlijn. Ze kregen een hartelijk welkom op luchthaven Tegel bij de Duitse hoofdstad. Daar werden ze opgevangen door de Britse ambassadeur Simon McDonald. De Britse koningin en de hertog van Edinburgh brengen een staatsbezoek aan Duitsland dat tot en met vrijdag duurt.

Met een politie-escorte werd de Britse koningin naar het centrum van de stad gebracht, waar ze met haar Bentley op weg naar hotel Adlon onder meer de Brandenburger Tor passeerde. Het Adlon staat bekend als het meest luxueuze hotel van de Duitse hoofdstad. Het hotel is gelegen op een van de meest historische plaatsen van Berlijn, namelijk aan de Pariser Platz aan de oostzijde van de Brandenburger Tor bij het begin van de boulevard Unter den Linden.

Koninklijke suite

Het prestigieuze hotel in Berlijn heeft voor de komst van de Britse koningin Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip een nieuwe koninklijke suite in het leven geroepen. De voormalige presidentiële suite in het hotel is omgedoopt tot koninklijke suite.

Dit heeft een woordvoerster van het luxe hotel dinsdag bevestigd aan het Duitse persbureau DPA. Koningin Elizabeth heeft in de koninklijke suite de beschikking over 200 vierkante meter. Een overnachting kost ongeveer 15.000 euro. De komende dagen wappert de Britse koninklijke standaard op het dak, naast de Berlijnse vlag.

Het vertrek dankt volgens het hotel de bijnaam koninklijke suite aan de vele koninklijke gasten. Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima verbleven in april 2011 in het Adlon tijdens een staatsbezoek aan Duitsland.

De voormalige Adlon Royal Suite wordt in de toekomst de imperiale of keizerlijke suite genoemd.

Bergen-Belsen

Komende dagen staat onder meer een bezoek aan voormalig concentratiekamp Bergen-Belsen op het programma, net als een staatsbanket en een ontmoeting met bondskanselier Angela Merkel. Elizabeth en haar man zijn uitgenodigd door de Duitse president Joachim Gauck. Hij ontvangt het paar woensdag in zijn residentie.

Voor Elizabeth II is het haar vijfde staatsbezoek aan Duitsland, sinds ze in 1952 haar vader, koning George VI, opvolgde. Het laatste bezoek was in 2004.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: