BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth op staatsbezoek in Duitsland

De Britse koningin Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip beginnen dinsdag aan hun staatsbezoek aan Duitsland. De Duitse luchtmacht zal het vliegtuig van de vorstin escorteren naar het vliegveld van Berlijn. Daar wordt het koninklijk paar verwelkomd met een geweersaluut.

Het is al de zevende keer dat de vorstin op bezoek gaat in het land. Deze keer staat onder meer een bezoek aan voormalig concentratiekamp Bergen-Belsen op het programma, net als een staatsbanket en een ontmoeting met bondskanselier Angela Merkel.

Koningin Elizabeth en prins Philip zijn uitgenodigd door de Duitse president Joachim Gauck. Hij zal het paar woensdag in zijn residentie ontvangen. Het laatste bezoek van de Britse vorstin aan Duitsland was in 2004. De verwachting is dat de visite van 23 tot en met 25 juni, gezien de leeftijd van Elizabeth (89), haar laatste staatsbezoek aan de Duitsers zal zijn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: