BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Mathilde op reis naar Ethiopië

Koningin Mathilde gaat dit najaar op humanitaire missie naar Ethiopië. Dat heeft het Koninklijk Paleis bevestigd aan het VTM-programma Royalty. De koningin gaat als erevoorzitter van Unicef België.

De missie staat in het teken van kinderrechten, een onderwerp waar de koningin volgens het paleis veel belang aan hecht. Het is nog niet bekend op welke datum de Belgische koningin afreist.

De nieuwe missie geldt als compensatie voor de reis naar Burkina Faso, die vorig jaar werd afgelast als gevolg van de sociale onrust in het land. Doel van de zending toen was de bewustmaking rond ondervoeding van kinderen en het beschermen van de rechten van het kind.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: