BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bij conferentie voedselvoorziening Afrika

Koningin Máxima is maandagmiddag in Utrecht voor een conferentie over de voedselvoorziening in Afrika. Ze woont de bijeenkomst in het hoofdkantoor van de Rabobank bij in het kader van haar VN-functie.

Deelnemers aan de conferentie zijn vooral Afrikaanse studenten die een studie volgen aan de diverse agrarische opleidingen in Nederland. Hoofdspreker is directeur Graziano da Silva van de voedsel- en landbouworganisatie FAO. Ook staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken houdt er een toespraak.

In oktober hield koningin Máxima in Rome tijdens de Wereldvoedseldag van de FAO de openingstoespraak. Ze pleitte voor goede toegang tot een bank- of spaarrekening of tot verzekeringen voor boerenbedrijven op het platteland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: