BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima moet wachten op president Filipijnen

Het uurwerk van de Filipijnse president Benigno Aquino werkt anders dan dat van koningin Máxima. Dat bleek dinsdagmorgen (lokale tijd) in het Malacañang paleis in Manilla. Volgens het afgesproken tijdschema zou Aquino de koningin om 10 uur ontmoeten.

Koningin Máxima en haar delegatie zaten op dat moment ook keurig klaar, evenals een aantal Filipijnse genodigden bij het onderhoud. Een breed scala aan onderwerpen passeerde de revue want president Aquino liet op zich wachten. Pas een kwartier later kwam hij binnen, onaangekondigd eigenlijk en met vliegende vaart. "Fijn u weer te ontmoeten", begroette de koningin haar gastheer.

De twee hadden elkaar in september in de marge van de VN-klimaattop in New York al eens getroffen. Daar uitte Máxima ook de wens de Filipijnen te willen bezoeken. President Aquino nodigde de koningin vervolgens uit om haar ervaringen te delen van bezoeken aan andere landen en zelf te kijken welke plannen de Filipijnen hebben en welke vorderingen zijn gemaakt.

Koningin Máxima begon haar dag met een werkbespreking bij de UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties. Daar werd ze bijgepraat over de staat van toegankelijkheid tot financiële diensten in het Zuidoost-Aziatische land.

Het land wil die toegankelijkheid vergroten. Woensdag wordt een nationaal plan gelanceerd waarin de aanpak wordt geformaliseerd. Momenteel heeft maar 31 procent van de bevolking een bankrekening of verzekering.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook