BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima naar huwelijk prins Carl Philip en Sofia

Koningin Máxima is zaterdag van de partij bij het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip en Sofia Hellqvist. Máxima opent zaterdag eerst het nieuwe scoutinglandgoed Zeewolde.

Het was al de verwachting dat koningin Máxima zaterdag in Stockholm aanwezig zou zijn. Haar komst is inmiddels bevestigd met een mededeling in de agenda op de website van het Koninklijk Huis.

De officiële gastenlijst voor het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip wordt op het laatste moment bekendgemaakt. Verschillende koningshuizen hebben zelf al laten weten wie naar de bruiloft gaan. Namens België reist koningin Mathilde af naar Stockholm.

Denemarken komt met een grote afvaardiging naar het buurland. Koningin Margrethe, peetttante van Carl Philip, gaat samen met het kroonprinselijk paar Frederik en Mary en prins Joachim en prinses Marie. Vanuit Noorwegen komen koningin Sonja, het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit alsmede prinses Märtha Louise en haar echtgenoot Ari Behn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: