BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent het Leontienhuis

Koningin Máxima verricht donderdag 9 juli in Zevenhuizen (gemeente Zuidplas) de officiële opening van het Leontienhuis, dat ondersteuning biedt aan mensen met anorexia nervosa en eetstoornissen.

Het Leontienhuis is een initiatief van Leontien Zijlaard-van Moorsel, die in 2008 de Stichting Leontien Foundation heeft opgericht. De stichting is ontstaan vanuit haar eigen ervaring met  anorexia nervosa, het herstel, en de wens ook anderen te willen ondersteunen in de strijd tegen eetstoornissen.
 
Het Leontienhuis is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Zowel individueel als in groepsverband wordt onder andere aandacht besteed aan het motiveren van cliënten. Het huis heeft onder meer een jonge meiden groep, een 40 plus groep en een nazorggroep. De ondersteuning staat onder leiding van een professional, met een groep van 40 getrainde vrijwilligers en ervaringsdeskundigen.

Bron: ANP
 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: