BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde

Koningin Máxima heeft zaterdag op feestelijke wijze samen met kinderen het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde geopend. Ze kreeg daarnaast een rondleiding over het terrein van de scouting, waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen.

Scoutinglandgoed Zeewolde is een landgoed van zeventig hectare groot aan de oevers van het Nuldernauw in het Horsterwold in Zeewolde. Scouts kunnen er kamperen en meedoen aan allerlei outdooractiviteiten op en rondom het water en in de natuur. Het landgoed wordt ook de ontmoetingsplek voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale scoutingactiviteiten.

Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland. De organisatie heeft meer dan 100.000 jeugdleden. Wekelijks komen kinderen en jongeren bijeen in meer dan duizend Scoutinggroepen voor activiteiten waarin ze worden uitgedaagd zichzelf te ontwikkelen. Scouting Nederland vindt spelen in de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige volwassenen.

Bron: ANP/RVD
 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: