BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Haakon is dol op bergen

Kroonprins Haakon heeft in het Norsk Fjellmuseum in de Noorse plaats Lom een tentoonstelling met vondsten afkomstig uit het ijs in de bergen geopend. In zijn toespraak vertelde hij dat de bergen een zeer bijzondere plaats in zijn leven innemen.

"Ik ben dol op wandelen in de bergen - vooral skiën in de winter. Mette en ik houden er ook van om onze kinderen mee te nemen op een tocht", aldus de prins. Hij is blij dat Noorwegen veel bergen heeft: "Bergen en de zee zijn de natuur op haar best. Het heeft er misschien iets mee te maken met hoe dicht je komt bij de elementen, en hoe klein je je kunt voelen wanneer je geconfronteerd wordt met de omgeving."

Hij verklaarde dat hij die liefde voor bergen van zijn moeder, koningin Sonja, heeft. "Of het is aangeboren of aangeleerd weet ik niet, maar ik denk dat mijn moeder veel te maken heeft met dat ik ben geïnteresseerd in de bergen. Ik geloof dat er bijna geen top is waar ze niet op is geweest." Koningin Sonja legde overigens 23 jaar geleden ook de eerste steen van het museum.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: