BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Laatste loodjes voor koningin Máxima in New York

Na een verblijf van bijna een week in de Verenigde Staten heeft koningin Máxima nog een laatste dag voor de boeg in New York. Ze werkt vrijdag weer aan het verbeteren van de toegankelijkheid van financiële diensten voor mensen met lage inkomens.

Na een staatsbezoek aan Canada vorige week en een aansluitend officieel bezoek aan de Verenigde Staten, is Máxima sinds donderdag actief in New York als speciaal pleitbezorger van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Prinses Beatrix opent zaterdag de kunstmanifestatie Symposion Gorinchem. Daarna zal ze enkele exposities bezichtigen. In totaal zijn er meer dan vierhonderd kunstwerken van ruim 170 Nederlandse kunstenaars te bekijken. Er zitten ook werken bij van de Symposia van 1974 en 2005. Deze werden destijds ook geopend door Beatrix.

Koning Willem-Alexander ontvangt maandag aan het begin van de middag president Kikwete van Tanzania op Paleis Noordeinde in Den Haag. President Kikwete arriveert zondag in Nederland voor een driedaags bezoek.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook